Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


De kommunale tandlæger kan afsløre omsorgssvigtDato: 31. maj 2011
Kilde: Ritzau, Politiken

Når tandlægerne har børn og unge i stolen, nøjes de ikke med at kigge efter huller i tænderne.

Landets kommunale tandklinikker spotter i stigende omfang børn med sociale problemer, med uforklarlige rifter, blå mærker, unaturlig angst - eller manglende personlig hygiejne, skriver Politiken tirsdag.

En ny undersøgelse viser, at tandlægerne og deres medarbejdere i stigende omfang melder mistanker om vold eller omsorgssvigt over for børn og unge til de sociale myndigheder.

Undersøgelsen, der er foretaget af de kommunale tandlægers organisation blandt landets børnetandklinikker, viser ifølge Politiken, at antallet af underretninger om børn og unge fra klinikkerne er steget til det femdobbelte siden 2008.

- Vi er de eneste sundhedspersoner, der ser alle landets børn og unge mellem 0 og 18 år regelmæssigt. Derfor er det glædeligt, at der nu kommer flere underretninger.

- Det er resultat af, at vi har sat fokus på netop de sociale problemer, lyder det fra de kommunale tandlægers formand

Fra Center for Børn udsat for Overgreb på Aarhus Universitetshospital peger man på, at 60 procent af alle fysiske overgreb kan ses i hoved- og halsregionen.

Som eksempel på en skade, som en medicinsk uddannet person kan spotte, nævnes blå mærker på øret:

- Hvis et barn har et blåt mærke inde i brusken i øret, men ikke på yderkanten, kan det nærmest udelukkes, at barnet er væltet på cykel. For det er det yderste del af øret, der bliver blåt, når man falder.


Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3