Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


Penge at spare på rodbehandlingenDato: 10. april 2004
Kilde: Dagbladetonline

Fra den 1. april skal de privatpraktiserende tandlæger skilte med deres priser. For omkring 10 behandlinger skal den enkelte tandlæge enten på sin hjemmeside eller på en prisliste i konsultationen opgive, hvad patienten skal betale.
Det drejer sig om nogle af de behandlinger, hvor der ikke med Sygesikringen er aftalt faste priser.

Dagbladet har foretaget en rundringning til 8 klinikker for at checke priserne og for at se, hvor store forskellene er.
Avisens konklusion er, at prisen for en krone nogenlunde ensartet ligger omkring 5000 kr, mens priserne for rodbehandlinger varierer meget, og at der, som overskriften siger, er "penge at spare på rodbehandlingen".

Om den sidste konklusion er holdbar er dog nok ret tvivlsom. Avisens rundringning viser ganske vist, at der er store variationer i priserne på rodbehandlinger. Men uanset hvor vigtig prisen er, er det endnu vigtigere, at patientens tillid til sin tandlæge og det udførte arbejde er i iorden.
Og ved rodbehandlinger er det altså supervigtigt at tandlægen tager sig tid og udviser den fornødne omhu. For ellers kan det vise sig, at en hurtigt udført lavprisrodbehandling i længden kan blive langt dyrere for patienten end en veludført rodbehandling til en rimelig pris.


Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3