Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


Ny lov giver mulighed for frit tandlægevalgDato: 19. marts 2004

Den 1. januar 2004 trådte en ny lov i kraft på det kommunale tandplejeområde. En af de vigtigste konsekvenser er, at forældrene nu for deres børn mellem 0-16 år kan vælge, om de skal gå i den kommunale tandpleje eller hos en privat tandlæge.
Hvis forældrene vælger privat tandlæge for børnene, skal de betale en 1/3 af tandlægeregningen selv.

En anden konsekvens af loven er, at man kan vælge at lade sine børn behandle i en anden kommunal tandpleje end bopælskommunens. Dog med det forbehold, at den anden kommune skal have plads til at tage nye patienter.
Det kan være interessant for forældre, hvor klinikkerne i nabokommunen ligger geografisk bedre placeret for dem, eller hvor nabokommunens klinikåbningstider passer bedre.

For at undgå alt for megen administration, er der i loven givet mulighed for at kommunerne kan begrænse, hvor hyppigt man må skifte tandlæge.
Hvis man derfor overveje at skifte tandlæge for sine børn, er det bedst at spørge sig for hos sin egen kommunes tandpleje, inden man foretager skiftet.


Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3