Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


Nu skal tandlægerne give skriftligt tilbudDato: 19. marts 2004

Prisoverslag og tilbud er standardbegreber i de fleste brancher.
Ingen afgivelse af ordre, før der er indhentet et eller flere tilbud !

Prisoverslag er naturligvis også kendt inden for tandlægeverdenen. Imidlertid har der ikke før været regler for, hvornår der skulle foreligge et prisoverslag.
Det er der kommet nu.
Hvis en behandling forventes at overstige 2500 kr, er tandlægen forpligtet til at give et skriftligt overslag til patienten. Alle nødvendige ydelser, også røntgenbilleder og bedøvelser skal indgå i overslaget. Ikke nødvendigvis helt udspecificeret, men de skal indgå i den samlede beregning.

De private tandlæger skal nu også udarbejde prislister, som skal være synlige for patienterne, som minimum i tandlægernes venteværelser. Det gælder for behandlinger, hvor der ikke foreligger faste priser, men hvor tandlægerne selv kan fastsætte priserne. Det er indtil videre kun nogle få behandlinger, som skal findes på den synlige prisliste.

Tiden og hen ad vejen nogle juridiske afgørelser vil vise, hvor meget tandlægerne vil være forpligtet af de skriftlige overslag.
Ligeledes vil det være interessant at se, om forbrugerne vil være tilfredse med minimale prislister i venteværelserne.
Springet er jo ikke langt til at kræve fulde sammenlignelige prislister på de hjemmesider, tandlægerne i den nærmeste fremtid skal have. Hvornår det kommer og hvor langt den udvikling vil gå, bliver spændende at iagttage.


Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3