Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


Det frie tandlægevalg bruges stadigt ikke .Dato: 19. april 2005
Kilde: Ritzau

Kun få børn har forladt den kommunale tandlæge og valgt en privat. Administrationen af ordningen er en overflødig belastning.

Regeringens tilbud om frit tandlægevalg duer ikke. Meget få forældre fravælger skoletandlægen og tager deres barn med til deres egen private tandlæge. Så både kommunale og private tandlæger mener at loven er overflødig og bebyrder de kommunale tandklinikker med administrativt arbejde.

En forespørgsel til en række kommuner viser, at kun meget få har skiftet den kommunale tandlæge ud med en privat tandlæge, siden loven trådte i kraft for 2 år siden. I 3 store kommuner, Hjørring, Ballerup og Odense, er det langt under 1% af børnene, der går til privat tandlæge.

Måske politikerne snart burde vurdere om det resultat står mål med det administrative besvær, som de kommunale tandplejer har med ordningen.Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3