Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


EU ønsker tilsætning af vitaminer i fødevarerDato: 19. marts 2004

Tilsætning af vitaminer til fødevarer har i snart en del år været et stort ønske for en del af fødevareindustrien. Måske har det især været i den del, der ikke umiddelbart kunne prale af at fremstille sunde fødevarer.
Noget tyder på, at det inden for EU snart bliver en realitet.
Jamen er det da ikke godt for forbrugerne, vil nogen spørge, at vi får flere vitaminer i vores mad, så kan vi måske spare vitaminpillerne ?

Svaret er nej !

Alle undersøgelser viser, at i den voksne befolkning og også langt ned i børnenes rækker er man godt klar over, om det man spiser og drikker er sundt eller usundt. Om man retter sig efter det, er desværre meget mere tvivlsomt.

Alle ved godt, at en citronmåne eller en anden kage har alt for meget sukker og fedt til at være sund. De ved også godt, at en cola eller en farvet sodavand har alt for meget sukker og farvestof. Man hvis man nu tilsætter vitaminer til kagerne og sodavandet, er det så ikke lidt sundt ? Kan man så ikke godt tillade sig at reklamere for sund kage og sodavand ?

Det er nemlig lige præcis faren ved vitamintilsætning ! Pludselig kan usund mad markedsføres som sund !

Danmark stritter med arme og ben imod tilsætningen, men fødevaregiganterne har desværre stor magt i EU og presser på for tilladelsen. Så desværre tyder meget på, at fremtiden kommer til at byde på "sund og vitaminrig cola "!


Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3