Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


17½ kilo slik om åretDato: 22. april 2007
Kilde: TV2 nyheder

17,6 kilo slik om året per dansker

Danskerne spiser femoghalvfems mil­lioner kilo slik og chokolade om året. Det svarer til 17,6 kilo bolsjer, vingummibamser og Toblerone for hver eneste indbygger. Det betyder, at alle danskere i gennemsnit spiser cirka 50 gram slik om dagen. Det skriver Politiken.

Trods en voldsom mediedebat, kampagner og utallige advarsler fra forskere og offentlige råd spiser vi faktisk 10 procent mere slik end for 10 år siden. Det viser tal fra Skatteministeriet over, hvor mange slikafgifter staten kradser ind.

Forklaringen på det stigende forbrug er ifølge slikproducenten Haribo simpelthen, at vi har flere penge. Men størrelsen på slikposer kan nemt have en stor del af skylden.

"Familien Danmark tror, at de køber slik sjældnere, men de køber bare meget større portioner", siger kostvaneforsker Sisse Fagt fra Fødevareinstituttet.

Haribo vil dog ikke tage ansvaret for det øge slikforbrug. "Det er forbrugernes ansvar at spise mindre", siger Haribos administrerende direktør Michael Geschke.


Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3