Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


Nul-huller-generationen glemmer børnenes tænderDato: 23. oktober 2007
Kilde: Fyens Stifttidende

Dagens voksne - dem, vi kalder for nul-huller-generationen - fik børstet tænder af nogle, der vidste, hvor ondt det gør at have huller i tænderne.

- Men da nutidens forældre aldrig selv har haft særlig mange huller i tænderne og ikke ved, hvor ondt det kan gøre, kommer de til at være mere ligeyldige med deres børns tandbørstning.

Tendensen kan ses i statistikken for Odense Kommune. Her fremgår det, at mens antallet af børns huller i blivende tænder i de senere år er halveret, er antallet af huller i mælketænderne stagneret.

I dag er det ofte børnene selv, der bestemmer, om det vil have børstet tænder eller ej.
Når alting er til forhandling mellem barn og forældre, er det klart, at forældrene ofte kommer til at give sig med tandbørstningen.

Og hvis vanen med manglende tandbørstning holdes i hævd hver fredag, efter at familien først har hygget sig med slik, og børnene har været længe oppe og er trætte, er der ekstra risiko for huller i tænderne. For så sejler mund og tænder jo i sukkeropløsning.Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3