Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


Kolding-børn får flere huller i tænderneDato: 17. marts 2009
Kilde: Ritzau

Børnene i Kolding har langt flere huller i tænderne end andre børn.
De 5-årige har 50 procent flere huller end deres jævnaldrende i resten af landet.

De seneste 15 år er antallet af huller i tænderne faldet hos danske 5-årige. Men Kolding Kommune sakker stadigt agterud.

Mindre flour i vandet.
Man mener, at en af årsagerne er meget mindre flour i vandet i Kolding Kommune sammenlignet med andre steder. Flour beskytter mod huller. I Danmark er den tilladte mængde flour i drikkevandet 1,5 mg. pr. liter, mens det gennemsnitlige indhold i Kolding Kommune er på bare 0,3 mg. pr. liter.

Derfor skal forældrene i Kolding lære at beskytte deres børns tænder bl.a. ved at bruge voksentandpasta.

Brug tandpasta med flour!
»Vi anbefaler, at forældrene bruger tandpasta med et fluorindhold på 1450 ppm lige så snart, den første tand bryder frem. Der findes desværre ingen børnetandpasta med denne mængde, og derfor er man nødt til at bruge en smule mild voksentandpasta også til helt små børn«, siger Alice Ravnsbæk Kristensen, tandplejer i Kolding Kommunale Tandpleje.

Samtidig har tandplejen inddraget sundhedsplejerskerne, så de udleverer små pakker med tandbørste, tandpasta og folder i forbindelse med deres besøg, når barnet er otte måneder.
Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3