Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


Forældre passer ikke på børns tænderDato: 04. september 2009
Kilde: Ekstrabladet, Ritzau og Codan

Mange børn bliver overladt til sig selv, når de står med tandbørsten i den ene hånd og tandpastaen i den anden.

40 procent af danske forældre ser stort på tandlægernes anbefalinger og hjælper ikke deres børn med tandbørstningen. Det er noget, der giver huller i tænderne hos de små, viser en undersøgelse fra Codan Forsikring.

Hvert fjerde barn i alderen op til 10 år har i dag ét eller flere huller i tænderne, der kunne hænge sammen med et meget stort sukkerforbrug.

Blandt tandlæger er man opmærksom på problemet. Forældrene er fra en 'nul-huller-generation', der lægger ansvaret for børnenes tandbørstning fra sig.

- En del forældre i denne generation ser ikke tandbørstning som noget, de skal varetage for deres børn, fordi så få af dem selv har oplevet at have huller i tænderne. Tandplejen er stadig ofte placeret på skolerne eller kommer på skolerne, men intervallerne mellem børns tandlægebesøg er i de senere år øget. Derfor er det så meget desto vigtigere, at forældrene påtager sig deres ansvar for at hjælpe børnene med tandbørstningen lyder det fra tandlægeside.

Men børn er først i stand til at børste deres tænder grundigt nok, når de er 10 til 12 år gamle.


Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3