Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


Spørgsmål og svar

Spørg selv tandlægen


Spørgsmålsemner

Tænder
Tænderne (265)
Tandkødet (66)
Tandretning (200)
Misfarvning (65)
Tandskader (37)
Tandbørster og tandtråd (16)
Din mund (50)
Din mad og drikke (3)
Sundhed
Tænderne (5)
Tandkødet (1)
Tandretning (2)
Tandskader (1)
Tandbørster og tandtråd (2)
Din mund (34)
Din krop (1)
Din mad og drikke (6)
Ofte stillede spørgsmål
Tandkødsbetændelse
Ømme tandhalse
Hvor mange gange om dagen skal man børste tænder ?
Tidlig rokketand
Vanskeligt frembrud af visdomstand

Er bøjle nødvendig?

Spørgsmål Hej.
Jeg er en pige på 17 år.
Jeg har lige fået fjernet mine togskinner, men skal nu bruge en stor løs bøjle hele tiden. Jeg kan næsten ikke snakke når jeg har den i, og det er derfor ikke sjovt at gå rundt på gymnasiet med sådan en klump i munden.
Jeg lider er migræne og spændningshovedpine, og min læge og rygterapeut, er sikker på at det kan stamme fra min bøjle(de tidligere togskinner).
Jeg valgte selv at få taget mine togskinner af, da mine tænder ikke havde rykket sig det mindste i de sidste tre måneder. Jeg har et overbid på 3mm, og min underkæbe sidder 1mm skævt til venstre... Jeg er selv rigtig godt tilfreds med det resultat som togskinnerne gav, og forstår derfor ikke hvorfor det er nødvendigt med denne klods af en bøjle.
Jeg får ondt i kæben, og synes det er helt forfærdeligt ubehageligt at have den i. Er det nødvendigt at bruge denne bøjle når det giver så mange ubehageligheder?

Svar Svar:

Hej Cathrine.

Ja, bøjlen er nødvendig. Bøjebehandlinger er så dyre og koster så mange ressourcer, at bøjletandlægerne ikke foretager behandlinger, der ikke er nødvendige.

Når man er færdige med at få rykket tænderne, skal de holdes i deres nye stilling, lige så længe som den tid, de var om at blive flyttet, ellers går tænderne tilbage, og så har behandlingen ikke haft nogen effekt. Den bøjle, du har fået, holder dine tænder i deres nye stilling, samtidigt med, at den hjælper dem i gang med at fungere i den nye position.

Men det er jo dit valg om du vil bruge den. Men dropper du holde-på-plads-fasen af tandreguleringen nu, må du være forberedt på, at dine tænder i større eller mindre grad rykker sig tilbage, hvor de startede.

Med venlig hilsen

Indsendt af:   Cathrine
Dato:   08. november 2013
Besvaret af:   Tandlæge Finn Larsen


Tilbage til oversigten


Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3