Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


Spørgsmål og svar

Spørg selv tandlægen


Spørgsmålsemner

Tænder
Tænderne (265)
Tandkødet (66)
Tandretning (200)
Misfarvning (65)
Tandskader (37)
Tandbørster og tandtråd (16)
Din mund (50)
Din mad og drikke (3)
Sundhed
Tænderne (5)
Tandkødet (1)
Tandretning (2)
Tandskader (1)
Tandbørster og tandtråd (2)
Din mund (34)
Din krop (1)
Din mad og drikke (6)
Ofte stillede spørgsmål
Tandkødsbetændelse
Ømme tandhalse
Hvor mange gange om dagen skal man børste tænder ?
Tidlig rokketand
Vanskeligt frembrud af visdomstand

Mælkefortand slået løs.

Spørgsmål Hej. Min søn på 16 måneder faldt og hakkede fortænderne ned i kanten på sit legekøkken. Det blødte meget og hans ene fortand var tydeligt skubbet udad og lidt nedad i forhold til den anden. Jeg har været ved vagttandlægen, som konstaterede, at der ikke umiddelbart var sket skade på kommende, blivende tænder, men at der aldrig kan siges noget herom med sikkerhed, men bekræftede at hans fortand synligt havde flyttet sig og var løs, men nok ikke så løs, at den ville falde ud. Kan hans fortand finde "på plads" igen, eller ser den (desværre) bare sådan ud nu? Må han bruge sut? Hvor lang tid tager det ca. for en mælketand at gro fast igen? På forhånd tak for svaret.

Svar Svar:

Hej Tine.

Det er lidt svært at give helt entydige svar på dine spørgsmål. Børns kroppe og munde er fra naturens side meget dynamiske og i udvikling. Det skal de jo være. I munden kan tænder f.eks. flytte sig og hele kæben forme sig, hvis et barn bruger sin sut eller finger meget.

Min vurdering er, at jeg ikke tror, tanden kommer helt på plads, men noget flytter den sig nok. Tungen og læben trykker den nok lidt på plads. Helst så lidt sut som muligt og helst slet ingen, mens tanden er løsnet. Jeg vil ikke give nogen sikker tidsramme for, at den vokser fast, men jeg vil tro, at den vokser så fast, den kan, inden for ca. 3 uger.

Med venlig hilsen


Indsendt af:   Tine
Dato:   18. januar 2014
Besvaret af:   Tandlæge Finn Larsen


Tilbage til oversigten


Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3