Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


Spørgsmål og svar

Spørg selv tandlægen


Spørgsmålsemner

Tænder
Tænderne (265)
Tandkødet (66)
Tandretning (200)
Misfarvning (65)
Tandskader (37)
Tandbørster og tandtråd (16)
Din mund (50)
Din mad og drikke (3)
Sundhed
Tænderne (5)
Tandkødet (1)
Tandretning (2)
Tandskader (1)
Tandbørster og tandtråd (2)
Din mund (34)
Din krop (1)
Din mad og drikke (6)
Ofte stillede spørgsmål
Tandkødsbetændelse
Ømme tandhalse
Hvor mange gange om dagen skal man børste tænder ?
Tidlig rokketand
Vanskeligt frembrud af visdomstand

Hvor skal vi hen med tandretningen?

Spørgsmål Hej. Jeg er en dreng på 16 år som har haft bøjle i 3-4 år nu.
de første 2 år fik jeg at vide at jeg senere skulle have elastikker til at trække min kæbe frem, dem fik jeg på, men der var kun lidt fremskridt, fordi jeg fik at vide at jeg var for langt fremme i min udvikling. efter min egen bøjletandlæge blev lukket blev jeg sendt til en ny som siger at jeg skal have "støddæmpere" til at rykke min kæbe ydeligere frem, men hvordan kan de sige det hvis det allerede er forsøgt hos min tidligere bøjle tandlæge?
mit overbid er meget begrænset, jeg vil selv gætte på et sted mellem 4-6mm og har været inde og læse i reglerne for tandregulering, at det næsten aldrig vil kræve behandling, men hvis det så er kombineret med en hjørnetand som sidder forkert foroven. jeg har spurgt om det er muligt bare at få den ståltråd ned bag tænderne som skal holde dem på plads, men det vil de ikke til trods for at jeg har haft sådan én før fordi den anden bøjletandlæge mente at jeg var færdig foroven.
Mvh

Svar Svar:

Hej Rasmus.

Jeg kan forstå, at du er noget forvirret, når du har fået forskellige meldinger fra din gamle bøjletandlæge og din nuværende.

Du kan ikke rigtigt bruge Bekendtgørelsen vedr. tandregulering og størrelsen af dit overbid til noget. Det er overordnede regler, som man bruger inden man starter en tandretningsbehandling. Du er midt i behandlingen.

Du kan heller ikke vælge en del af behandlingen og så droppe resten. En tandretningsbehandling er normalt en pakkeløsning. Enten siger man ja til det hele eller også dropper man den.

Men jeg synes, du og en af dine forældre skal bede om en snak med en bøjletandlæge eller bøjletandplejer for at få at vide, hvad behandlingen skal, hvad den kan og hvor lang tid den tager endnu. Så kan I beslutte jer til, om du skal fortsætte eller du skal droppe behandlingen.

Det er utilfredsstillende for dig, som det er nu, at gå med bøjle og så være så meget i tvivl om behandlingen.

Med venlig hilsen


Indsendt af:   Rasmus Larsen
Dato:   29. januar 2014
Besvaret af:   Tandlæge Finn Larsen


Tilbage til oversigten


Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3