Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


Spørgsmål og svar

Spørg selv tandlægen


Spørgsmålsemner

Tænder
Tænderne (265)
Tandkødet (66)
Tandretning (200)
Misfarvning (65)
Tandskader (37)
Tandbørster og tandtråd (16)
Din mund (50)
Din mad og drikke (3)
Sundhed
Tænderne (5)
Tandkødet (1)
Tandretning (2)
Tandskader (1)
Tandbørster og tandtråd (2)
Din mund (34)
Din krop (1)
Din mad og drikke (6)
Ofte stillede spørgsmål
Tandkødsbetændelse
Ømme tandhalse
Hvor mange gange om dagen skal man børste tænder ?
Tidlig rokketand
Vanskeligt frembrud af visdomstand

Mellemrum og bøjle

Spørgsmål Hej. Jeg er en 16-årig pige og jeg har en masse tand-problemer (føler jeg selv). Mine to 'små fortænder' som de bliver kaldt (+2) er skæve således at de ser trekantede ud når man ser fra normal perspektiv (det er genetisk for mine søstre og min far har det også). Desuden er en af mine hjørnetænder der ikke.. Jeg tabte min mælketand og efterfølgende kom der bare ikke en.. Tandlægen siger at det må være genetisk; der er bare ingen tand der kan gro ud, så der er en tom plads der (+3). Jeg fik noget plastik sat på på mine to små fortænder så nu ser de normale (firkantede) ud. Jeg troede, at jeg ville få bøjle, så de sådan vendte sig og ikke længere var skæve men firkantede.. Jeg troede også at bøjlen ville sørge for at trække tænderne sammen så jeg ikke længere havde en tom plads pga. den manglende tand. Men tandlægen sagde, at jeg havde et fint bid så bøjler fik jeg ikke. Men nu har jeg fået fine små fortænder, dog har jeg stadig en tom plads.. Hvad skal jeg gøre? Har hørt om implantat, er det en mulighed? Det påvirker mig psykisk, at jeg mangler en tand, og jeg vil virkelig gerne få gjort noget ved det... Hvad skal jeg gøre?


Svar Svar:

Hej Anonymous.

Hvis man mangler tænder fra naturens side, dvs. at det er arveligt betinget, vil der alt andet lige være for meget plads i tandrækken, og det vil vise sig som mellemrum. Din tandlæge vurderer, at dit bid fungerer fint, og der er derfor ikke grund til tandregulering. At du synes, at mellemrummene ikke ser pæne ud, er et kosmetisk problem, og tandplejen må ikke regulere af kosmetiske årsager.

Om et implantat er en mulighed kan jeg ikke sige. Det kan godt være, men det kan også være, at det vil se forkert og for massivt ud.

Under alle omstændigheder vil det først være aktuelt når du er færdigudvokset, og udgifterne dertil vil du selv skulle betale.

Med venlig hilsen

Indsendt af:   Anonymous
Dato:   19. juli 2014
Besvaret af:   Tandlæge Finn Larsen


Tilbage til oversigten


Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3