Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


Spørgsmål og svar

Spørg selv tandlægen


Spørgsmålsemner

Tænder
Tænderne (265)
Tandkødet (66)
Tandretning (200)
Misfarvning (65)
Tandskader (37)
Tandbørster og tandtråd (16)
Din mund (50)
Din mad og drikke (3)
Sundhed
Tænderne (5)
Tandkødet (1)
Tandretning (2)
Tandskader (1)
Tandbørster og tandtråd (2)
Din mund (34)
Din krop (1)
Din mad og drikke (6)
Ofte stillede spørgsmål
Tandkødsbetændelse
Ømme tandhalse
Hvor mange gange om dagen skal man børste tænder ?
Tidlig rokketand
Vanskeligt frembrud af visdomstand

Ny tandregulering

Spørgsmål Hey
Jeg er en pige på snart 19 år og for 4 år siden havde jeg togskinner på. Da jeg var færdig med dem fik jeg tråd i overmunden bag mine 2 fortænder samt tråd i undermunden fra hjørnetand til hjørnetand.
Men efter jeg fik bøjlen af og skinnerne på så skulle jeg gå med en plastik form af mine tænder i overmunden. Men den gik i stykker efter en små 4 mdr.
Og min far tænkte at det ikke var nødvendigt at jeg fik en ny. Men nu har mine tænder rykket sig igen og jeg ville gerne have Rettet på dem igen. Er det en mulighed ? Og hvis det er, hvilken prisklasse ville vi så komme op i ?

På forhånd tak.
mvh michelle

Svar Svar:

Hej Michelle.

Når man retter tænder, er der en fase, hvor tænderne bliver flyttet og en fase, hvor de bliver holdt i den nye stilling, så kæbeknogle og tandens støtteapparat kan ombygge sig til at holde tænderne i den nye stilling. En tommelfingerregel siger, at tænderne skal holdes lige så længe, som de er blevet flyttet ellers går de tilbage mod startstillingen.

Det er det, der sket i din situation. Jeg kan ikke give dig nogen pris. Jeg kender ikke din tandstilling. Du er over 18 år og skal have behandlingen foretaget hos en privat reguleringstandlæge. Der er ikke faste priser på den slags behandlinger.

Private tandretningsbehandlinger er ofte temmeligt bekostelige. Du må henvende dig til en privat reguleringstandlæge og få et tilbud på behandling.

Med venlig hilsen

Indsendt af:   michelle larsen
Dato:   05. februar 2015
Besvaret af:   Tandlæge Finn Larsen


Tilbage til oversigten


Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3