Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


Spørgsmål og svar

Spørg selv tandlægen


Spørgsmålsemner

Tænder
Tænderne (265)
Tandkødet (66)
Tandretning (200)
Misfarvning (65)
Tandskader (37)
Tandbørster og tandtråd (16)
Din mund (50)
Din mad og drikke (3)
Sundhed
Tænderne (5)
Tandkødet (1)
Tandretning (2)
Tandskader (1)
Tandbørster og tandtråd (2)
Din mund (34)
Din krop (1)
Din mad og drikke (6)
Ofte stillede spørgsmål
Tandkødsbetændelse
Ømme tandhalse
Hvor mange gange om dagen skal man børste tænder ?
Tidlig rokketand
Vanskeligt frembrud af visdomstand

Ventetid på tandregulering

Spørgsmål Min søn på 8 1/2 år har været sendt til tandreguleringen til vurdering pga krydsbid. Desuden har hans hjørnetænder har været lang tid om at komme frem ( 1 år) den ene er kommet på bagsiden, den anden helt oppe under læben på forsiden. De har skubbet hans fortænder helt skæve.
Tandreguleringen vurderede et akut behov pga hans store krydsbid. Vi KLM til tandaftryg ca 1 mdr. Efter . Nu har vi intet hørt
Om indkaldelse til den endelige Behandlingsplan ( de har dog sagt formentlig ganebøjle for at rette krydsbid ) . Kontakter dem i dag og deres situation gør at de ikke lige har nogle tider og det kan tage op til 1 år. Hvor et det akutte så? Det aftryk som blev taget er jo så ubrugeligt. Er der egentlig nogen form for behandlingsgaranti. Og hvad er rimeligt at vente med krydsbid. De har jo sagt akut og risiko for hovedpine og skævvoksning af ansigtet :-(. Hvordan skal vi forholde os??
Hilsen mor til Mikkel


Svar Svar:

Hej Anne.

Jeg forstår din frustration, men der er ikke rigtigt noget, du kan gøre ved det. Din søn har et diagnosticeret og erkendt tandretningsproblem, og må så afvente at kapaciteten i din kommunes tandreguleringsafdeling tillader, at han kan komme til.

Der er ikke nogen behandlingsgaranti på tandregulering. På den positive side tæller, at din dreng stadig er meget ung til tandregulering, og så længe han er i vækst, kan han reguleres med et supergodt resultat. Det er extremt sjældent, for ikke at sige aldrig, at du kan se på et barns ansigtsudvikling, om et krydsbid er rettet 1 år før eller senere. Det er også en fordel, at din søn bliver lidt ældre og mere moden, inden en behandling sættes igang, så han ikke går død i løbet af behandlingen.

Ventiderne er, som de er. De kommunale tandplejers tandreguleringsafdelinger har som alle andre offentlige instanser lidt under nedskæringer og yderligere mangel på videreuddannede reguleringstandlæger, og de bøjletandlæger, der er, bliver ofte i de store byer.

Men slå koldt vand i blodet. Din søn skal nok nå at få rettet tænder.

Med venlig hilsen


Indsendt af:   Anne
Dato:   21. maj 2015
Besvaret af:   Tandlæge Finn Larsen


Tilbage til oversigten


Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3