Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


Spørgsmål og svar

Spørg selv tandlægen


Spørgsmålsemner

Tænder
Tænderne (265)
Tandkødet (66)
Tandretning (200)
Misfarvning (65)
Tandskader (37)
Tandbørster og tandtråd (16)
Din mund (50)
Din mad og drikke (3)
Sundhed
Tænderne (5)
Tandkødet (1)
Tandretning (2)
Tandskader (1)
Tandbørster og tandtråd (2)
Din mund (34)
Din krop (1)
Din mad og drikke (6)
Ofte stillede spørgsmål
Tandkødsbetændelse
Ømme tandhalse
Hvor mange gange om dagen skal man børste tænder ?
Tidlig rokketand
Vanskeligt frembrud af visdomstand

Urettet krydsbid

Spørgsmål Hej. Jeg er en pige på 18 år der for nyligt af fået konstateret slidgigt i kæbeledet pga. ubehandlet krydsbid, dette skaber selvfølgelig mange gener som er næsten uudholdelige.. Dengang jeg gik til børnetandlæge nævnte de krydsbiddet hver gang og ville aldrig gøre noget ved det, den fejl har så ført til at jeg allerede som 18 årig har det så skidt som jeg har. Er der nogen som helst mulighed for offentligt betaling/tilskud når jeg nu står i denne situation, eller skal jeg selv betale for den fejl beslutning de lavede?...

Svar Svar:

Hej Frederikke.

For at starte fra slutningen. Nej der er ikke mulighed for offentligt tilskud. Sygesikringen danmark giver noget tilskud til bidfunktionsbehandling, hvis man er medlem. Men det kan din tandlæge oplyse dig om.
Du kan forsøge at køre en klagesag via patientombuddet/patientklagenævnet, men din chance for at få medhold er lig 0.

Efter min bedste vurdering er der ikke lavet fejl. Der går masser af urettede krydsbid rundt, uden at det giver slidgigt/artrose i kæbeleddet. Børnetandlæger og reguleringstandlæger vurderer masser af patienter hver dag, og set i baksspejlet vil der være vurderinger, der kunne være taget anderledes, uden at man kan kalde det fejl.

Jeg har i min tid som børnetandlæge haft kæbeled og fejlbid som speciale, og du er den 1. patient, jeg har hørt om/har mødt, som har fået stillet diagnosen slidgigt/artrose i kæbeleddet som 18-årig. Det sker normalt aldrig i børne- og unge-årene, da kroppen er - for at bruge et nydansk udtryk - meget "omstillingsparat" og bygger sig om og udligner skæve belastninger, således også i kæbeleddet.

Jeg har naturligvis medfølelse for din situation, men fejl er der efter min mening ikke tale om. Snak med din tandlæge om, hvad du kan få af tilskud fra "danmark".

Med venlig hilsen

Indsendt af:   Frederikke
Dato:   22. maj 2015
Besvaret af:   Tandlæge Finn Larsen


Tilbage til oversigten


Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3