Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


Spørgsmål og svar

Spørg selv tandlægen


Spørgsmålsemner

Tænder
Tænderne (265)
Tandkødet (66)
Tandretning (200)
Misfarvning (65)
Tandskader (37)
Tandbørster og tandtråd (16)
Din mund (50)
Din mad og drikke (3)
Sundhed
Tænderne (5)
Tandkødet (1)
Tandretning (2)
Tandskader (1)
Tandbørster og tandtråd (2)
Din mund (34)
Din krop (1)
Din mad og drikke (6)
Ofte stillede spørgsmål
Tandkødsbetændelse
Ømme tandhalse
Hvor mange gange om dagen skal man børste tænder ?
Tidlig rokketand
Vanskeligt frembrud af visdomstand

Mellemrum mellem fortænderne

Spørgsmål Hej min datter på 13 år har er mellemstort mellemrum ml fortænderne, hun er rigtig ked af det mellemrum og lukker altid munden når der skal tages billeder, el holder sig for munden når hun taler for at skjule det. I en alder af 13 år betyder udseende rigtig meget 😁
På tirsdag skal hun til skole tandpleje hvad kan vi gøre ved den kommunale tandpleje så det tager hendes problem seriøst ?
På forhånd tak

Svar Svar:

Hej Tabita.

Jeg kan sige for alle de kommunale tandplejer i Danmark, at de tager alle deres patienter og deres problemer seriøst. Også din datter.

De kommunale tandplejers tandretningsfolk screener normalt børnenes tandstilling én til 2 gange i deres skoleforløb. De, der har et behov for tandretning iflg. de regler og rammer, der er opsat i love og bekendtgørelser, får så på et tidspunkt tilbudt tandregulering.

I "Bekendtgørelse om kommunal tandpleje" står der mht. hvilke patienter, der skal tilbydes tandretning, og hvilke der ikke skal tilbydes behandling: "Kosmetiske behandlinger er ikke omfattet af tilbudet i børne- og ungdomstandplejen."

Så hvis din datters mellemrum er det eneste tandstillingsmæssige problem, får I nok ikke tilbudt behandling.

Rent praktisk skal det siges, at mellemrum mellem fortænderne ikke bare er noget, man kan rette bort. Mellemrum er ofte et tegn på et overskud af plads, så hvis man samler de store fortænder, får man bare mellemrum ved siden af dem

Man kan, når din datter er blevet voksen, "bygge fortænderne bredere", med plast eller porcelæ,n hvis behovet stadigt er der, men det ligger uden for den kommunale tandplejes rammer.

Med venlig hilsen

Indsendt af:   Tabita
Dato:   13. august 2015
Besvaret af:   Tandlæge Finn Larsen


Tilbage til oversigten


Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3