Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


Spørgsmål og svar

Spørg selv tandlægen


Spørgsmålsemner

Tænder
Tænderne (265)
Tandkødet (66)
Tandretning (200)
Misfarvning (65)
Tandskader (37)
Tandbørster og tandtråd (16)
Din mund (50)
Din mad og drikke (3)
Sundhed
Tænderne (5)
Tandkødet (1)
Tandretning (2)
Tandskader (1)
Tandbørster og tandtråd (2)
Din mund (34)
Din krop (1)
Din mad og drikke (6)
Ofte stillede spørgsmål
Tandkødsbetændelse
Ømme tandhalse
Hvor mange gange om dagen skal man børste tænder ?
Tidlig rokketand
Vanskeligt frembrud af visdomstand

Tandretning pga. dybt bid

Spørgsmål Hej, jeg er en pige på 16 år og fylder 17 år i denne måned. Jeg kan slet ikke se mine underfortænder, når jeg bider. Og nogle gange kan mine underfortænder bid op i tandkødet bag ved overmundsfortænder, mens min hjørnetand, der ligger lige ved siden af dem, bider altid op i tandkødet, og der er allerede en spor af det i tandkødet. Jeg kan også mærke at mine undertænder bliver presset hårdt sammen, når jeg tygger. Og jeg kan se der er mange strenge på mine undermundsortænder ved lyset.
Når jeg tygger noget hårdt, kan jeg høre en kort og skarp lyd af min venstre kæbeled. Og jeg kan også høre en lyd fra denne kæbeled hver gang, når jeg åbner min mund, og den bevæger sig også anderledes end den højre kæbeled. Men min tandlæge sagde at nogle gange kunne det være normalt.
Jeg bruger nogle gange min hjørnetand til at tygge, og det gør ondt, for jeg skal tygge med mit tandkød, hvis jeg bruger min hjørnetand til at tygge. Jeg har prøvet at undgå det, men det kan jeg ikke.
Jeg får nogle gange ondt i ører og hoved, jeg ved ikke, hvis det er på grund af at jeg tygger hårdt.
Jeg har spurgt min tandlæge hvis jeg må få tilbudt bøjle for at rette mine tænder, men hun sagde at der var stadig lille smule afstand mellem mine undermundsfortænder og tandkødet bag ved mine overmundsfortænder, det var ca. 0,5 mm. Der kommer en bøjletandlæge i april måned i skolens klinik, og hun havde skrevet mig i listen til bøjletandlægen i maj måned. Og hun sagde, hvis jeg havde et særligt ønske, så kunne jeg måske få tilbudt bøjle.
Jeg er virkelig stresset af det og ret bange for at jeg kommer til at ikke få tilbudt bøjle. Vil meget gerne høre hvad du synes om det? Er der stor mulighed for mig at få tilbudt bøjle?
Med venlig hilsen


Svar Svar:

Hej Yang.

Jeg tror, der er en god mulighed for at du bliver tilbudt bøjle.

Med venlig hilsen

Indsendt af:   Yang
Dato:   12. december 2016
Besvaret af:   Tandlæge Finn Larsen


Tilbage til oversigten


Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3