Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


Spørgsmål og svar

Spørg selv tandlægen


Spørgsmålsemner

Tænder
Tænderne (265)
Tandkødet (66)
Tandretning (200)
Misfarvning (65)
Tandskader (37)
Tandbørster og tandtråd (16)
Din mund (50)
Din mad og drikke (3)
Sundhed
Tænderne (5)
Tandkødet (1)
Tandretning (2)
Tandskader (1)
Tandbørster og tandtråd (2)
Din mund (34)
Din krop (1)
Din mad og drikke (6)
Ofte stillede spørgsmål
Tandkødsbetændelse
Ømme tandhalse
Hvor mange gange om dagen skal man børste tænder ?
Tidlig rokketand
Vanskeligt frembrud af visdomstand

Bøjlebehandling af underbid

Spørgsmål Hej. Var til specialtandlæge med min søn (7 år) i fredags, og fik den trælse besked at han har et stort underbid, der hæmmer væksten af overkæben og krydsbid. Det skal reguleres - og tandlægen nævner en facial mask - en nakketræksbøjle der er monteret på både nakke, hage og pande. Efterfølgende går jeg på nettet og finder (efter meget besvær) et billede at sådant et monstrum. Den ser altså meget voldsom ud, og jeg håber virkeligt at der findes andre metoder... andre bøjler... kan du vise mig et billede af de forskellige typer bøjler - eller sende et link. Har helt ondt i maven ved tanken om, at han skal til at gå med sådan en bøjle, som ikke kan undgå at tiltrække sig opmærksomhed og desværre nok også af den negative slags. Selvfølgelig skal han tandreguleres, men det skulle ikke ret gerne være på bekostning af han selvværd og humør.
Venlig hilsen
En meget bekymret mor...

Svar Svar:

Hej Karina!

Når man vælger at tage fat på bøjlebehandling af et underbid som din søns i en så tidlig alder, er det, fordi det er vigtigt hurtigt at komme igang med den rigtige behandling.

Specialtandlægen har set og vurderet din søns tandstilling, kæbestilling og vækst, og det apparatur, som specialtandlægen, har foreslået som det, der bør bruges til din søns behandling, er det absolut bedst mulige til netop hans tandstilling.

Du må have tillid til at bøjletandlægerne ved enhver patient, og derfor naturligvis også ved din søn, vælger det apparatur, der bedst, mest effektivt og skånsomst, giver den ønskede virkning.

Jeg kan derfor desværre ikke foreslå andre muligheder.

Men synes du som forælder, at bøjlebehandlingen er værre for din søn end hans tandstillingsafvigelse, er du i din gode ret til at takke nej til behandlingen.

Jeg vil dog klart anbefale, at du med et underbid som din søns, følger specialtandlægens anbefalinger.

Med venlig hilsen


Indsendt af:   Karina Eriksen
Dato:   14. februar 2010
Besvaret af:   Tandlæge Finn Larsen


Tilbage til oversigten


Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3