Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


Spørgsmål og svar

Spørg selv tandlægen


Spørgsmålsemner

Tænder
Tænderne (265)
Tandkødet (66)
Tandretning (200)
Misfarvning (65)
Tandskader (37)
Tandbørster og tandtråd (16)
Din mund (50)
Din mad og drikke (3)
Sundhed
Tænderne (5)
Tandkødet (1)
Tandretning (2)
Tandskader (1)
Tandbørster og tandtråd (2)
Din mund (34)
Din krop (1)
Din mad og drikke (6)
Ofte stillede spørgsmål
Tandkødsbetændelse
Ømme tandhalse
Hvor mange gange om dagen skal man børste tænder ?
Tidlig rokketand
Vanskeligt frembrud af visdomstand

Hvide pletter efter tandblegning

Spørgsmål Hej! Jeg har haft afbleget mine tænder med produktet "Crest Whitestrips Supreme". Det man gør at man afbleger tænderne 2 gange om dagen, af en halv time hver gang. Der er "14% hydrogen peroxide" i produktet. Det er en slags bånd "strips" man klistrer på tænderne, hvori der så er noget gel.
Efter de første 2 uger var mine tænder de smukkeste og hvide tænder, havde totalt hollywood smil, alle bemærkede det og kommenterede det. Og der var ingen bivirkninger - jeg havde ingen overfølsomhed, isninger i tænderne eller noget. Det gjorde heller ikke ondt ved selve blegningen. MEN, i løbet af den sidste uge var det som om der opstod nogle hvide pletter. Det drejer sig om mine 2 fortænder i overmunden. Ca. midt på er der opstået nogle hvide "pletter" nogenlunde ens på begge tænder. Det ser ud som om at der ligger et tyndt lag tandpasta-rest på dem. På vejledningen stod der at der kunne komme "white spots" efter en blegning, og at det ville gå væk efter nogle timer, men de gik aldrig væk. Nu er det 5 dage siden jeg afsluttede blegnings-perioden, og de er der stadig, og synes ikke ummidelbart de ser mindre tydelige ud. Mit spørgsmål er selvfølgelig om du har nogen idé om hvad det er, og hvad jeg kan gøre ved det. Nu tør jeg næsten ikke smile fordi jeg er så flov over det.
Hilsen Simon.

Svar Svar:

Hej Simon!

Det er svært at sige præcis, hvad det er. Men du har nok hele tiden haft nogle små emaljedefekter dér, hvor du kan se misfarvningerne. Efter anvendelsen af blegemidlet, som er en ret så kraftig brintoveriltegel, er der kommet nogle små porøsiteter eller mikroåbninger over de små emaljedefekter, og der er så efterstående muligvis blevet indlejret noget luft i porøsiteterne. Det giver en anden lysbrydning end resten af emaljen, så derfor ser den lysere ud.

Hvis det bliver ved at være et kosmetisk problem for dig, må du gå til din tandlæge og bede om hjælp. Jeg er sikker på, at lidt beslibning af misfarvningerne, måske kombineret med pålægning af tandfarvet plast, kan klare dit problem.

Med venlig hilsen

Indsendt af:   Simon Storm
Dato:   08. maj 2010
Besvaret af:   Tandlæge Finn Larsen


Tilbage til oversigten


Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3