Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


Spørgsmål og svar

Spørg selv tandlægen


Spørgsmålsemner

Tænder
Tænderne (265)
Tandkødet (66)
Tandretning (200)
Misfarvning (65)
Tandskader (37)
Tandbørster og tandtråd (16)
Din mund (50)
Din mad og drikke (3)
Sundhed
Tænderne (5)
Tandkødet (1)
Tandretning (2)
Tandskader (1)
Tandbørster og tandtråd (2)
Din mund (34)
Din krop (1)
Din mad og drikke (6)
Ofte stillede spørgsmål
Tandkødsbetændelse
Ømme tandhalse
Hvor mange gange om dagen skal man børste tænder ?
Tidlig rokketand
Vanskeligt frembrud af visdomstand

Grå misfarvninger og orange belægninger

Spørgsmål Hej. Jeg har en søn på 3 år. Han er mit 3. barn, så man må sige, at jeg efterhånden har stor erfaring i tandbørstning. Min ældste har døjet med sine tænder, da hun var mindre. Den mellemste har aldrig døjet med sine tænder. Min søn fik allerede konstateret hul i en tand sidste år. Det nåede at blive til 3 huller i de bagerste tænder. Vi børster hans tænder hver dag. Han kæmper meget imod, meget voldsomt. Vi har prøvet alt, men han får stadig børstet tænderne hver dag alligevel.
Nu har jeg opdaget, at han på de to bagerste tænder i undermunden i venstre side har grå pletter/gennemsigtig emalje på forhøjningerne. Jeg har kontaktet tandlægen og fået en tid. Men det bekymrer mig meget. Hvad kan det være?
Derudover har han gule belægninger langs tandkødet. Det kan skrabes af med en negl, men tandbørstningen har ikke stor effekt. Min mellemste datter havde dem også, men voksede fra det, men hvad skyldes dog det?
Min søn spiser rigtig meget frugt - især æbler er han favorit. Han elsker sodavand, men det begrænser jeg selvfølgelig, ligesom han kun får slik i weekenden.

Svar Svar:

Hej Lotte!
Det er fint,. at du har fået tid hos tandlægen, da misfarvningerne skal ses i munden
De grå pletter/gennemsigtig emalje er enten misfarvninger eller begyndende huller, men det får du jo at vide hos tandlægen.

Hos nogle mennesker ser man de orangefarvede afskrabelige belægninger langs tandkødet uden at man kender grunden. Om det hænger sammen med kosten, eller de har nogle bakterier i munden, der danner farvestofferne, ved man ikke

Med venlig hilsen

Indsendt af:   Lotte
Dato:   21. september 2010
Besvaret af:   Tandlæge Finn Larsen


Tilbage til oversigten


Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3