Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


Spørgsmål og svar

Spørg selv tandlægen


Spørgsmålsemner

Tænder
Tænderne (265)
Tandkødet (66)
Tandretning (200)
Misfarvning (65)
Tandskader (37)
Tandbørster og tandtråd (16)
Din mund (50)
Din mad og drikke (3)
Sundhed
Tænderne (5)
Tandkødet (1)
Tandretning (2)
Tandskader (1)
Tandbørster og tandtråd (2)
Din mund (34)
Din krop (1)
Din mad og drikke (6)
Ofte stillede spørgsmål
Tandkødsbetændelse
Ømme tandhalse
Hvor mange gange om dagen skal man børste tænder ?
Tidlig rokketand
Vanskeligt frembrud af visdomstand

Tandretning mod egenbetaling

Spørgsmål Hej,
vores datter på knap 16 blev igår tilbudt tandregulering med "togskinner" foroven og forneden, da tungepres de sidste 2-3 år har forskubbet hendes fortænder og givet hende overbid mv.
Hun har længe selv forsøgt at tale med skoletandlægen om det, da der var synlige ændringer, men først igår blev vi hørt. Vi er selvfølgelig glade for at kunne blive hjulpet - men efter en skolegang med meget mobning vakte det ikke stor jubel nu, hvor tingene endelig er kommet på rette spor at skulle gå rundt med bøjle. Jeg foreslog om, vi mod mer-betaling kunne for gennemsigtige 'plader' på - men det blev afvist, da man ikke bruger det i vores kommune. Har vi ingen muligheder for at yde en egenbetaling, og så hjælpe vores datter lidt lettere gennem de 2 års tandretning, der nu venter, uden at skulle betale det hele selv?

Svar Svar:

Hej Alice!

Systemet er sådan, at den enkelte kommunes tandretningsafdeling tilbyder den behandling, de anser for den bedste og mest hensigtsmæssige for den enkelte patients situation.

Så kan man sige ja tak eller nej tak til hele behandlingsplanen. Det er ikke muligt mod helt eller delvis egenbehandling at få ændret behandlingsplanen.

Hvis man ønsker en anden behandling end den tilbudte, må man melde sit barn ud af hele den kommunale tandpleje og få foretaget hele barnets tandpleje i privat regi og for fuld egenbetaling.

Jeg er sikker på, at tandreguleringsafdelingen har tilbudt den behandling, de anser for mest effektiv og bedst for jeres datter.

Med venlig hilsen

Indsendt af:   Alice
Dato:   21. september 2010
Besvaret af:   Tandlæge Finn Larsen


Tilbage til oversigten


Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3