Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


Spørgsmål og svar

Spørg selv tandlægen


Spørgsmålsemner

Tænder
Tænderne (265)
Tandkødet (66)
Tandretning (200)
Misfarvning (65)
Tandskader (37)
Tandbørster og tandtråd (16)
Din mund (50)
Din mad og drikke (3)
Sundhed
Tænderne (5)
Tandkødet (1)
Tandretning (2)
Tandskader (1)
Tandbørster og tandtråd (2)
Din mund (34)
Din krop (1)
Din mad og drikke (6)
Ofte stillede spørgsmål
Tandkødsbetændelse
Ømme tandhalse
Hvor mange gange om dagen skal man børste tænder ?
Tidlig rokketand
Vanskeligt frembrud af visdomstand

Tandretning i en anden kommune

Spørgsmål Vores datter på 13 år er i gang med at få reguleret sine tænder i den kommunale tandpleje. Behandlingen er stået på i et års tid. Vi er utilfredse med at behandlingsplanen ikke bliver fuldt, da vi får noget nyt at vide, hver gang vi kommer til kontrol. Vi har ikke tillid til den bøjletandlæge der bahandler vores datter, og det er et kæmpe problem. Vores datter skal være i systemet i mange år, så det er vigtigt at vi stoler på dem der skal rette hendes tænder. Vi ønsker at flytte behandlingen til en anden kommune. Kan det lade sig gøre og hvordan bære vi os ad? Hvad er mulighederne for at gå til en privat reguleringsklinik, skal vi selv betale for hele bahandlingen?
På forhånd tak for svaret.

I

Svar Svar:

Hej Janne!

I kan kun flytte tandretningsbehandlingen til en anden kommune, hvis både jeres egen kommune og den anden kommune er indforstået dermed.

Flytning til evt. privat reguleringstandlæge, hvis jeres kommune økonomisk skal støtte behandlingen, skal også godkendes af jeres bopælskommune.

I kan selvfølgelig vælge at udmelde jeres datter af den kommunale tandpleje, men så gælder udmeldelsen normalt både tandretningen og den almindelige behandling, og så kommer betalingen enten fuldt eller for en meget stor del at påhvile jer selv.

Det er 3 noget besværlige løsninger.

Jeg ville tage kontakt med den kommunale tandpleje, lederen af reguleringsafdelingen og evt. overtandlægen, forklare situationen og se, om I ikke sammen kan finde en tilfredsstillende løsning for alle parter.

De skal under alle omstændigheder indvolveres, også hvis I selv vælger at flytte tandretningsbehandling for jeres datter.

Med venlig hilsen

Med venlig hilsen

Indsendt af:   Janne
Dato:   18. november 2010
Besvaret af:   Tandlæge Finn Larsen


Tilbage til oversigten


Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3