Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


Spørgsmål og svar

Spørg selv tandlægen


Spørgsmålsemner

Tænder
Tænderne (265)
Tandkødet (66)
Tandretning (200)
Misfarvning (65)
Tandskader (37)
Tandbørster og tandtråd (16)
Din mund (50)
Din mad og drikke (3)
Sundhed
Tænderne (5)
Tandkødet (1)
Tandretning (2)
Tandskader (1)
Tandbørster og tandtråd (2)
Din mund (34)
Din krop (1)
Din mad og drikke (6)
Ofte stillede spørgsmål
Tandkødsbetændelse
Ømme tandhalse
Hvor mange gange om dagen skal man børste tænder ?
Tidlig rokketand
Vanskeligt frembrud af visdomstand

Krydsbid, skulle det være rettet?!

Spørgsmål Hej
jeg er en pige på 17 år, bliver 18 om 5 dage. Jeg har gået til tandlæge hos sønderbroskolen siden jeg var lille. Jeg har hele tiden fåt at vide at jeg havde krydsbid, jeg blev også tjekket at e specialtandlæge, som ment at jeg skulle have bøjle på, men jeg skulle gennem en operation. Jeg skulle sige ja eller nej ti tilbudet når jeg blev 16. De spurgt mig aldrig igen, så jeg tænkt at det måske ikk var så galt, altså min tænder. sidste år spurgt jeg om det ikke var på tide jeg fik bøjle på, fordi jeg ikke lige synes de tænder de sagde vil komme ned af sig selv ikke havde flyttede sig siden sidst. De afvist mig dog med den begrundelse at de ikk vil bruge penge på mig, men på andre som stod i sværer situation. SÅ jeg tænkt fair nok hvis det var på den måde, og de sagde også til mig at det ikk var så slemt og de var pæne nok osv. Efter min sidste undersøgelse blev jeg flyttede til en privat tandlæge, og jeg fik en tid det hen. Jeg blev undersøgt og tandlægen vurderet at jeg havde stærkt brug for bøjle, da min krydsbid var alvorlig og ikke kunne rettes hvis jeg blev voksen. Hun kunne ikke forstå at skoletandlægen havde afvist mig da min situation var slem, og hun ringede til skolen personligt og de nægtede situationen og der var klart uenighed mellem dem. Jeg vil vild gerne have pæne tænder, og nu hvor jeg får at vide at det står slem til, vil jeg have dem mere end før. Men det er ikke lige at jeg har 40.000 kroner i lommerne, og jeg tænker at det er deres skyld jeg ikke fik der på noget før, kan det så være fair at jeg selv skal betale for noget jeg burde have haft på noget før????

Svar Svar:

Hej Cup cake!

Jeg kan ikke udtale mig om, hvad der i din situation er fair.

Men hvis du mener, at man i den kommunale tandpleje i din hjemkommune - der findes en Sønderbro Skole både i Aalborg og København - ikke har rettet et krydsbid, der, ud fra hvad du skriver, er så markant, at operation kan komme på tale, skal du tage fat i din kommunale tandpleje og forelægge dem sagen direkte. Hvis du vælger at klage over manglende behandling, skal de også vejlede dig om dine klagemuligheder og hvordan du skal klage.

Du kan også klage igennem Patientombuddet(det tidligere Patientankenævn) her.

Men jeg ville nu tage fat i din kommunale tandplejes administration først og høre deres forklaring.

Med venlig hilsen


Indsendt af:   Cup cake
Dato:   02. juni 2011
Besvaret af:   Tandlæge Finn Larsen


Tilbage til oversigten


Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3