Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


Spørgsmål og svar

Spørg selv tandlægen


Spørgsmålsemner

Tænder
Tænderne (265)
Tandkødet (66)
Tandretning (200)
Misfarvning (65)
Tandskader (37)
Tandbørster og tandtråd (16)
Din mund (50)
Din mad og drikke (3)
Sundhed
Tænderne (5)
Tandkødet (1)
Tandretning (2)
Tandskader (1)
Tandbørster og tandtråd (2)
Din mund (34)
Din krop (1)
Din mad og drikke (6)
Ofte stillede spørgsmål
Tandkødsbetændelse
Ømme tandhalse
Hvor mange gange om dagen skal man børste tænder ?
Tidlig rokketand
Vanskeligt frembrud af visdomstand

Betaling for tandretning

Spørgsmål Jeg er 23 år og skal netop til at påbegynde tandregulering pga. min tandstilling i overmunden. Mine fortænder sidder tilbagetrukket, og medvirker til at min underkæbe bliver holdt tilbage. Jeg spænder simpelthen i min underkæbe, for at undgå at jeg smadrer mine tænder mod hinanden. Det skal lige siges, at mine nederste fortænder hviler på indersiden af de øverste.

Kort inden jeg blev 18 og afsluttede skoletandplejen, fik jeg en bideskinne, som skulle sidde i undermunden for at afhjælpe spændinger i kæben. Den bideskinne har jeg efterfølgende fået at vide af andre tandlæger skulle have siddet i overmunden, grundet min tandstilling der.

Det mit egentlige spørgsmål lyder på nu, er, hvorvidt det kan være rigtigt, at jeg selv skal betale de 30.000 kr. det koster at få dem rettet, når det efter min mening er noget jeg skulle have rettet i skoletandplejen. Det skal også lige siges, at jeg under ingen omstændigheder gør dette af kosmetiske årsager, og jeg skal heller ikke opereres. Grunden til at jeg har henvendt mig til en specialtandlæge, er at jeg i en årrække har skåret tænder, og lider af spændinger i kæben.

På forhånd tak for hjælpen :)

Svar Svar:


Hej Mette!

Jeg tror desværre ikke, du har nogen god sag.
Dels fordi det efterhånden er adskillige år siden, du afsluttede den kommunale tandpleje, og dels fordi du nok efter din kommunale tandplejes daværende kriterier ikke har haft et tandretningsbehov.

Man kan heller ikke sige, at fordi den kommunale tandpleje dengang lavede en bideskinne til underkæben, og andre tandlæger senere har fundet ud af, at du har behov for en bideskinne til overkæben, så har man dengang lavet en fejlbehandling, der er ansvarspådragende.


Indsendt af:   Mette
Dato:   20. november 2011
Besvaret af:   Tandlæge Finn Larsen


Tilbage til oversigten


Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3