Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


Spørgsmål og svar

Spørg selv tandlægen


Spørgsmålsemner

Tænder
Tænderne (265)
Tandkødet (66)
Tandretning (200)
Misfarvning (65)
Tandskader (37)
Tandbørster og tandtråd (16)
Din mund (50)
Din mad og drikke (3)
Sundhed
Tænderne (5)
Tandkødet (1)
Tandretning (2)
Tandskader (1)
Tandbørster og tandtråd (2)
Din mund (34)
Din krop (1)
Din mad og drikke (6)
Ofte stillede spørgsmål
Tandkødsbetændelse
Ømme tandhalse
Hvor mange gange om dagen skal man børste tænder ?
Tidlig rokketand
Vanskeligt frembrud af visdomstand

Slåede mælkefortænder

Spørgsmål Hej.
Min søn var så uheldig at falde i dagplejen for 8 dage siden hvor det tog hårdt på de 2 øverste fortænder. Vi har siden været ved privat tandlæge same skoletandlæge for at få det tjekket. Skoletandlægen konstarede at tænderne var slået op men at der heldigvis ingen betændelse var (så sent som idag). Vi skulle blot skåne hans tænder og skære alt ud den næste uge eller 2.
Idag er han så så uheldig at han løber i stuen, glider og knalder munden direkte i gulvet. Det resulterer i at blodet simpelthen flyder. Har aldrig set noget lignende. Efter 10 minutter aftager det dog og en time efter er det vidst kun blod tilbage som bliver blandet med savl. Han er dog meget blodrød inde bag fortænderne. Nu kan jeg så mærke at fortænderne er slået løse. Hvad kan vi gøre? Andet end at give ham findelt mad og masser at drikke og så bare vente? Tænderne rokker ikke voldsomt men nok til at jeg kan mærke det. Han har også haft en kold klud i munden for at stoppe blødningen. Men det er vel okay at give ham panodil til aften? Det gør noget ondt på ham.
Tak

Svar Svar:

Hej Hanne!

Jeg synes efter det, du beskriver at du har gjort hvad du kunne. Der kan alligevel ikke gøres andet akut. Få en tid til kontrol af tænderne hos jeres kommunale tandlæge.

Panodil eller paracetamol er det, men anbefaler til børn som smertestillende. Men hvis barnet er under 2 år, anbefaler man, at man ikke giver smertestillende uden at have kontaktet sin læge.

Med venlig hilsen

Indsendt af:   Hanne
Dato:   13. januar 2012
Besvaret af:   Tandlæge Finn Larsen


Tilbage til oversigten


Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3