Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


Spørgsmål og svar

Spørg selv tandlægen


Spørgsmålsemner

Tænder
Tænderne (265)
Tandkødet (66)
Tandretning (200)
Misfarvning (65)
Tandskader (37)
Tandbørster og tandtråd (16)
Din mund (50)
Din mad og drikke (3)
Sundhed
Tænderne (5)
Tandkødet (1)
Tandretning (2)
Tandskader (1)
Tandbørster og tandtråd (2)
Din mund (34)
Din krop (1)
Din mad og drikke (6)
Ofte stillede spørgsmål
Tandkødsbetændelse
Ømme tandhalse
Hvor mange gange om dagen skal man børste tænder ?
Tidlig rokketand
Vanskeligt frembrud af visdomstand

Sorte streger på tænderne

Spørgsmål Hejsa,

Min soen paa to et halvt har haft brune/sorte misfarvninger paa taenderne stort set siden han fik de foerste taender. Jeg har konsulteret forskellige tandlaeger, men aldrig kunnet fa noget fyldestgoerende svar paa dette problem. Det skal siges at vi bor i Congo og har gjort det siden han var 5 maaneder, altsaa al den tid han har udviklet taender. Han har aldrig faaet saerlig meget sukker, soede sager osv, sa det kan ikke vaere derfor. Kan det have at goere med fluor? Vi filtrere og koger naturligvis vandet inden vi drikker det, og har aldrig haft problemer med vandet, men jeg ved ikke om det kan have et saerligt hojt indhold af fluor. Men i saa fald burde det vel vaere et meget udbredt problem hernede, og det lader det ikke til at vaere. Hans eneste andre fluor kilder har vaeret noget MME fra ca 6 maaneder til ca 1 aar (jeg ammede ham til han var 8 maaneder) og ellers tandpastaen som han desvaerre tit sluger inden vi far skyllet det ud.
Hvis ikke det er fluoren, hvad kan det saa vaere???
jeg haaber meget I kan hjaelpe, da hans lillebror nu er 5 maaneder og jeg meget gerne ville undgaa samme problem med hans taender!
Pa forhaand mange tak :-)
Lena

Svar Svar:

Hej Lena!

Jeg beklager at jeg heller kan give dig noget fyldestgørende svar på dette. Det ses hos enkeltpersoner, og man har aldrig rigtigt fundet en god grund, hvorfor det kommer.

Da det jo ikke er en sygdom, men allermest et kosmetisk problem hos ret få, er det jo heller ikke noget der mig bekendt forskes i.

Belægningerne kan normalt pudses eller skrabes af ved tandrensning ,og kan ikke kædes sammen med huller eller andre mundsygdomme.

Det er bestemt ikke særligt sandsynligt, at hans lillebror får problemet. Men du kan ikke rigtigt gøre noget for at undgå det.

Med venlig hilsen


Indsendt af:   Lena Veierskov
Dato:   24. september 2012
Besvaret af:   Tandlæge Finn Larsen


Tilbage til oversigten


Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3