Tilbage til forsiden
Find din tandlæge Tænder og sundhed Spørgsmål og debat Vejledninger og services Alle de andre ting
Nødhjælp
Om portalen Om portalen Mail til redaktionen Mail til redaktionen Føj til foretrukne Føj til foretrukne Administration Administration Søg på portalen
Søg

Få teksten læst op

Vandkampagnen

CO2-certifikat


Spørgsmål og svar

Spørg selv tandlægen


Spørgsmålsemner

Tænder
Tænderne (265)
Tandkødet (66)
Tandretning (200)
Misfarvning (65)
Tandskader (37)
Tandbørster og tandtråd (16)
Din mund (50)
Din mad og drikke (3)
Sundhed
Tænderne (5)
Tandkødet (1)
Tandretning (2)
Tandskader (1)
Tandbørster og tandtråd (2)
Din mund (34)
Din krop (1)
Din mad og drikke (6)
Ofte stillede spørgsmål
Tandkødsbetændelse
Ømme tandhalse
Hvor mange gange om dagen skal man børste tænder ?
Tidlig rokketand
Vanskeligt frembrud af visdomstand

Slået fortand

Spørgsmål Hej,
Vores datter på 7 år har for anden gang slået sin ene fortand. I sommers (aug.)faldt hun på cykel og slog tanden, vi har været i kontakt med tandlæge og efterfølgende fået taget røntgenbilleder og alt er ok. Nu har hun igen slået tanden, denne gang har hun fået en gren på tanden. Hun giver udtryk for at den er øm og rokker en smule. Når hun rokker med den kommer der en lille smule blod ud under tandkødet. Vi kan pga besparrelser ikke komme til skoletandlæge før fredag, så hvad tænker du vi skal gøre. Er det blød kost eller bare det at bide i den anden side eller skal vi tag til vores egen tandlæge snarrest muligt? Mange tak

Svar Svar:


Hej Camilla!

Lidt blød kost og skåne tanden et par dage, hvis den er øm, er helt i orden, men så skal hun i gang med at tygge og bide normalt med den.

Den lyder, som om den er løsnet lidt fra sit fæste i knoglen, men roden er stadig ikke helt færdigdannet oppe i knoglen, så den heler med meget stor sandsynlighed uden problemer.

Jeg forstår ikke helt, at I ikke kan komme til tandlægen før fredag pga. besparelser. Hvis jeres normale tandklinik er lukket, må jeres kommunale tandpleje kunne henvise jer til en af deres andre klinikker, så I lige kan få tanden checket. Jeg synes, du skulle ringe til dem, og bede om en tid.

Med venlig hilsenIndsendt af:   Camilla
Dato:   19. marts 2013
Besvaret af:   Tandlæge Finn Larsen


Tilbage til oversigten


Sponsor 1 Sponsor 2 Sponsor 3